Claudia

WoolLove Embraces of Love

Steeds meer kristalliseert zich uit dat mijn creaties de wereld in willen. Vanuit een heel stille plek ontstaat er van alles uit mijn handen, zonder vooropgezet plan of patroon. Zodra het denken zich ermee bemoeit, stopt de creatieve flow. Maar vanuit de stilte ontstaat er steeds iets nieuws. Om mij heen bergen natuurlijke materialen, in naturel tinten of prachtige kleuren. Aangereikt en afgestaan door liefdevol verzorgde dieren. Er wordt gewassen, gekleurd, gekamd, gekaard, gemengd. Zachte, heerlijke wolletjes, ruigigheden, dikke of dansende krullen, alles vraagt om aangeraakt te worden. Midden in de bossen, in mijn knusse atelier temidden van deze rijkdom, spin ik uit de mooie samenstellingen van materiaal dunne of dikke draden. Urenlang glijden de vezels door mijn handen en ontwikkelen hun mooie, nieuwe vorm: de draad. Soms wil de draad zich verbinden met een andere draad, en wordt er nog getwijnd. Als er manden vol met gesponnen strengen staan, na maanden, wordt er gebreid. Rustige, grote steken, die de subtiele schoonheid van het spinsel niet teniet doen. Mantra’s en zachte muziek vormen de omlijsting, en niemand is meer verwonderd dan ik, als het eindresultaat is ontstaan! Wat een wonder!

Tijdens de creatie ontstaat hun naam, en ze krijgen een handgebrand leren label. Embraces of Love zijn het, als engelenvleugels die je koesteren en omhullen, en ze willen niet allemaal bij mij blijven. Ze vliegen uit….

Vaardigheden vragen oefening. We konden niet direct lopen of fietsen, daar had ons lichaam tijd voor nodig. Zo is het ook met spinnen. Het creëren van wonderlijke draadjes, via een spintol of een spinnewiel, vraagt intentie, aandacht, oefening, doorzetten. Hulp is daarbij erg fijn, want je komt jezelf tegen. Breien en haken zijn heerlijke bezigheden, maar voor mij is spinnen helemaal het summum! De rustige bewegingen van handen, voeten en ogen, de afstemming en verbinding die nodig is om de magie van de draad te bereiken. Vanuit de chaos van dansende vezeltjes, ontstaat de orde van een draad. En die draad brengt weer nieuwe mogelijkheden, maar op zichzelf is het ook een wonder… Het meditatieve proces van spinnen, de eenvoud ervan, de volkomenheid, doet iets met je systeem. Natuurlijk is er eerst het vallen en opstaan van het leren, maar daarna neemt het je mee op reis… naar binnen. Een mooie en aangename tegenhanger van onze drukke maatschappij. Als we opgeladen zijn met de liefde vanuit de stilte, kunnen we ons weer verbinden.

Wie ben ik? Mijn naam is Claudia, ik aanschouw, onderga, creëer en bewonder het leven in al haar facetten. De draad van bewustwording weeft al mijn dagen en ervaringen hier op aarde tot een geheel, en hoe verder ik kom, hoe meer ik me ervan bewust word dat het leven een wonder is, en dat alles met elkaar danst en beweegt, altijd en overal, en als ik het probeer te ‘vangen’ in welke vorm dan ook, doe ik het tekort! Ik hou van de stilte en de diepte, van ademen en voelen, van ontdekken en creëren, van de natuur, dieren en mensen, en bij die laatsten vooral wie ze ten diepste zijn!